Svi mi imamo svoje navike kojih se držimo u kuhinji, no ipak griješimo neprestano i nenamjerno. Evo nekoliko najčešćih grešaka koje treba izbjegavati kako bi došli do uspjeha.

Stavljate previše masnoća Pretjerana uporaba masnoća nije problem samo zbog zdravlja, već na taj naćin uništavate okus ostalih sastojaka, stoga pažljivo sa masnoćama.
Predugo kuhanje Ako hranu predugo kuhate ili pečete više je ne možete učiniti ukusnom, zato pažljivo, bolje skuhati premalo jer se kasnije lako prati na vatru i dokuha.
Pretjerivanje sa sastojcima i začinima Ako je u jelu previše sastojaka i začina vjerojatno nije ukusno. Treba voditi brigu da imate glavni sastojak a sve ostalo u količinama da biste naglasili taj sastojak.
Previše sastojaka u maloj tavi Kod prženja je bitno da sastojci imaju prostor u tavi kako bi se zaista i pržili, u pretrpanoj tavi sastojci će se pariti i pirjati, stoga pripazite koliko namirnica stavljate u tavu.
Noževi Jako je bitno da imate oštre noževe s kojima hranu možete prerezati bez piljenja. Pogotovo je to bitno kod rezanja povrća, stoga nabrusite noževe.
Svježi začini Svi se mi pomažemo sušenim začinima jer nemamo mjesta ili uvjeta za uzgajanje svježeg začina. No, zato postoji tržnica koja uvijek ima nešto od svježeg začinskog bilja, hrana je znatno bolja ako ubacite svježi začin.
Kompliciranje sa serviranjem hrane Svi želimo zablistati pred gostima, no nismo svi uhodani u taj posao i serviranje na tanjure može oduzeti vrijeme i ohladiti hranu. Da bi zablistali pred gostima bolji način je da se sva hrana stavi na stol pa nek uzme svaki sebi.
Slijepo držanje recepta Imate li naviku da svaki recept pripremate točno po uputama sa količinama i sastojcima te vremenom koji su navedeni? Ne uspijeva vam većinu recepata? Možda je to upravo razlog. Potrebno je imati neki osjećaj za jelo, prilagodite recept sebi prema namirnicama koje odgovaraju, a dužinu vremena također prilagodite.
Nikad se ne držite recepta Potrebno je imati osjećaj za jelo, međutim ponekad je potrebno i sljediti neke osnovne upute prema receptu kako bi jelo ličilo na nešto.
Kuhanje vam je naporno i iritantno Vjerojatno postoji razlog zašto vam je kuhanje naporno. Osjećate li obvezu da to morate, a ne da to želite sigurno da se ne osjećate dobro. Okrenite sve to na zabavu, pronađite dio koji volite i prestanite smatrati to kao obvezu. Možete naći način da uključite i druge članove obitelji u pripreme, a na kraju vjerojatno ćete se ponositi uspjehom kad će svi hvaliti što ste skuhali.
Volite li kuhati? Koje su vaše greške u kuhinji? Kuhate li sami ili u paru sa nekim iz kučanstva?
Nema komentara:
Objavi komentar